Konijnenvaccinaties tegen VHD type 2

07-01-2016

Zoals u wellicht via de landelijke media heeft vernomen is er in Nederland sprake van sterfte onder wilde en tamme konijnen als gevolg van de ziekte VHD. Deze ziekte treft helaas zowel gevaccineerde als ongevaccineerde dieren. Het blijkt dat er sprake is van een nieuwe variant waartegen de in Nederland gebruikte vaccins niet werkzaam blijken.

Graag willen wij op de hoogte brengen van de mogelijkheid om uw konijn(en) te laten vaccineren tegen deze nieuwe variant, VHD type 2. Dit vaccin is veilig en geregistreerd in het buitenland wij hebben het inmiddels beschikbaar op onze kliniek.
Voor een optimale bescherming moet het vaccin twee keer gegeven worden met 3 weken tussentijd en geeft het daarna een bescherming van een half jaar.

De kosten voor de vaccinatie bedragen € 15,50 per keer per konijn. Om verdere besmetting te voorkomen vaccineren wij de konijnen op de parkeerplaats bij onze kliniek in de auto.
Mogelijk bent u geïnteresseerd. Wij vragen u dan vooraf even een afspraak te maken: 0570-653000. Natuurlijk zijn wij ook bereikbaar voor meer informatie.

Voor uitgebreide informatie over het herkennen en voorkomen van deze ziekte verwijzen we u graag naar deze website

Webshop gesloten per 1 januari 2016

06-01-2016

Helaas hebben we moeten besluiten om onze webshop te sluiten. Er was onvoldoende belangstelling voor.

Open Dag 18 april 2015

31-03-2015

Open dag 2015

Op zaterdag 18 april as organiseert Sterkliniek dierenartsen Deventer een Open Dag. U bent van harte welkom van 13.00 tot 17.00 uur in onze moderne kliniek aan de Smeenkhof 12 te Deventer-Colmschate. De Open Dag is voor iedereen die het leuk lijkt om een keertje achter de schermen te kijken bij het Dierenziekenhuis van Deventer.

U kunt kennismaken met onze dierenartsen en paraveterinairen en we leiden u door onze kliniek waarbij u praktisch elke ruimte te zien krijgt! De volgende activiteiten worden onder andere voor u georganiseerd:

 • Demonstratie echo’s
 • Knuffeldierenspreekuur
 • Röntgenquiz
 • Speurtocht voor kinderen tot 12 jaar
 • Schminken
 • de Ulebelt is er met informatie over konijnen
 • Prijsvraag met een levenslang gratis vaccineren voor uw huisdier als prijs
 • Help de dierenarts in de operatiekamer en opereer een beer..
 • Heel veel verschillende informatiepunten over de praktijk en huisdieren

Op onze Facebookpagina zult u de komende tijd informatie over de Open Dag tegenkomen dus houdt ons in de gaten: www.facebook.com/SterkliniekDierenartsenDeventer
Routebeschrijving

Sterk magazine – november 2014

18-12-2014

Vandaag ligt het eerste exemplaar voor u van ons eigen Sterkliniek magazine, Sterk! Voorheen was u gewend onze Nieuwsbrief te ontvangen maar dit magazine is weer een stap vooruit.
We hopen u op deze manier nog beter van informatie te kunnen voorzien.

Download hier het magazine.

sterk-1

Sterkliniek nieuwsbrief 2014-1

17-05-2014

2013-ster

 

In deze uitgave o.a.:

 • Vergiftigingen bij onze huisdieren
 • Blaasproblemen bij konijnen en cavia’s
 • Commu-niet-catie

Download de nieuwsbrief