Nieuwsflits varken

04-01-2018

Beste varkenshouder


Wij wensen u, namens het gehele team van Dierenkliniek Deventer, een fantastisch (varkens)jaar 2018 en alle geluk en gezondheid van de wereld voor u, uw familie en vrienden en uw veestapel uiteraard!

Zerofen wordt Curofen:

Vanaf vandaag kunnen wij geen ontwormmiddel Zerofen meer leveren. De gebruikelijke groothandels leveren het product op dit moment niet meer uit en als het weer leverbaar is, wordt het een stuk duurder. Wij hebben een goed alternatief gevonden: Curofen: voordelen zijn: zelfde werkzame stof, iets geconcentreerder. Nadeel: Iets langere wachttijd (6 ipv 3 dagen), verpakking wat onhandiger: namelijk zakjes van 1 kg, welke in een omdoos per 5 besteld kunnen worden. Wellicht handig om een lege emmer van Zerofen te bewaren om de geopende zakjes goed afgesloten te bewaren.
Hieronder de produktinformatie (deze graag bewaren bij uw Bedrijfsbehandelplan):

Curofen 50 mg/g, ontwormmiddel voor vleesvarkens en zeugen, dosering =1 gram per 10 kg lichaamsgewicht, wachttijd vlees 6 dagen, regnl 116271

Methoxasol wordt T.S.-Sol

Soms moeten varkens via het drinkwater behandeld worden met antibiotica (bijv bij darmonsteking door Salmonella of longontsteking door APP). Hiervoor gebruikten we Methoxasol. Dit middel is uit de handel genomen en is vervangen door T.S.-Sol.
Hieronder de produktinformatie (deze graag bewaren bij uw Bedrijfsbehandelplan):

T.S.-Sol: oplossing voor orale toediening door drinkwater, dosering = 5 ml per 20 kg lichaamsgewicht gedurende 4-7 dagen, wachttijd vlees 8 dagen, regnl 7611

Vertrek Jorien Druijf:

Jorien heeft besloten om te stoppen met haar praktijkwerk in onze Dierenkliniek per 1 januari 2018. Ze gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging en kiest daarmee ook bewust om meer tijd te kunnen besteden aan haar jonge gezin. Het vak dierenarts is nu eenmaal niet altijd een 8 tot 5 baan en vergt best veel flexibiliteit, wat soms moeilijk combineert met jonge kinderen. Wij wensen Jorien heel veel succes in de toekomst en bedanken haar voor de prettige samenwerking van de afgelopen jaren.

Met vriendelijke groet,

Karin van Heuven-van Kats, Elske van der Mik, Rick Kempener en Sjoerd Malda.