Nieuwsflits

27-03-2017

Nieuwe uierinjector voor mastitis: Orbenin Lactation

Er is een nieuw diergeneesmiddel op de markt, welke een 1e keuze antibioticum bevat: Cloxacilline. (Avuloxyl en Ubrolexin zijn 2e keuze middelen). Deze nieuwe injector zal op uw nieuwe bedrijfsbehandelplan komen te staan om een milde mastitis mee te behandelen (vlokken of vlokken en gezwollen uier – graad 1 en 2). Deze injector moet 3x om de 48 uur worden toegediend (dus bijv. op maandag, woensdag en vrijdag) en na de laatste toediening moet u nog 4 dagen de melk thuishouden. Dit middel werkt uitstekend tegen bijna alle mastitisverwekkers, maar doet niets bij de groep gram-negatieve  bacteriën zoals E. Coli. Hoe hiermee om te gaan en over alle voor- en nadelen zullen we u uitgebreid informeren tijdens de informatieavond en in de volgende nieuwsflits.

Nieuwe actie Kexxtone:

Tot en met eind april ontvangt u een gratis bolusschieter (ter waarde van € 55,-) bij de aanschaf van 5 verpakkingen Kexxtone: het ideale middel om aan risico-koeien te geven die grote kans hebben om na afkalven slepende melkziekte te ontwikkelen (dikke koeien, koeien drachtig van een tweeling, koeien die vorig jaar melkziekte hadden…). Beoordeel bij droogzetten of de koe een verhoogd risico heeft en behandel deze koe 3 weken voor afkalven door een Kexxtone-bolus in te geven.

 

Ontsmettingsmiddel speciaal voor cryptosporidiose en coccidiose:

Nu via onze praktijk verkrijgbaar: Kenocox 1 liter (€ 19,95) of 10 liter (€149,95), te gebruiken in een 4%-oplossing om uw schoongemaakte kalverhokjes te ontsmetten.

Tot nu toe was er nog geen afdoende manier om de eitjes van de cryptosporen en de coccidiën af te doden, waardoor er vaak langere tijd een hoge infectiedruk kon blijven bestaan in uw kalverhuisvesting.