Veehoudersavond 30 maart in Boode

03-03-2016

Beste melkveehouder,

Over ruim een maand is het weer zover; dan vindt onze jaarlijkse veehoudersavond in de serre van Boode, Bathmen weer plaats. Wij willen u hiervoor natuurlijk weer van harte uitnodigen.

We denken ook dit jaar een erg leuk programma voor jullie te hebben samengesteld. Zoals u van ons gewend bent zullen we de avond starten met wat kort nieuws uit de praktijk, gevolgd door een presentatie van Martijn Selie van Hipra. Hij zal ons bijpraten over de mogelijkheden van het vaccineren van koeien tegen mastitis. Een nieuw vaccin, waar ook wij in de praktijk inmiddels enige ervaring mee hebben. Bij welke mastitisverwekkers is er verbetering te verwachten, en hoe ziet die verbetering er dan uit?

koe

Na de pauze komt Otlis Sampimon van Zoetis ons alle ins en outs over droogstandsmanagement vertellen. Daar is de afgelopen jaren natuurlijk veel in gebeurd. Iedereen weet dat koeien met een laag celgetal (koeien <50 en vaarzen <150) niet meer met antibiotica mogen worden drooggezet, maar hoe gaat dit nu in de praktijk? Wat zijn nu de gevolgen van het selectief droogzetten, en hoe zorgen we ervoor dat dit niet ten koste gaat van de uiergezondheid?

Het voorzitterschap is deze keer in handen van onze zeer gewaardeerde collega  Sjoerd Malda, die u vakkundig door de avond heen zal leiden.

Ten slotte willen we de avond afsluiten met een ludieke quiz, waar we u niet alleen testen of u wel goed heeft opgelet,  maar ook (en vooral) uw mening willen weten. Waarna natuurlijk het bier koud staat en de hapjes als het goed is warm zijn….

U bent vanaf 19.30 uur welkom in de Serre in Boode, waar we na een kopje koffie rond 19.45 willen starten .

Met vriendelijke groet,

Karin van Heuven-van Kats, Elske van der Mik, Bert Gerrits, Sjoerd Malda, Jorien Druijf en Maaike van Diepen.