Nieuwsflits december 2013

18-12-2013

Nieuwsflits december 2013

Beste veehouder,
Tijden veranderen snel. Dit merken we bijvoorbeeld aan het aantal melkvee- en varkensbedrijven dat stopt elk jaar en daardoor ook ons steeds kleiner wordend team van dierenartsen. Zo werkten wij 15 jaar geleden nog met 8 dierenartsen in de landbouwhuisdieren…nu zijn dat er nog 4 en soms door vakantie en cursussen maar 2 per dag.

Ons werkgebied is daarentegen hetzelfde gebleven en door verhuizende veehouders zelfs vergroot. U bent van ons gewend dat wij medicijnen dezelfde dag nog langs brengen als u deze ’s ochtends in het spreekuur besteld heeft. Dit is altijd een gratis service geweest. Op minimaal bezette dagen kost het de aanwezige dierenartsen echter veel moeite om naast het reguliere werk ook nog het koerierswerk uit te voeren. Geregeld moet er een flink eind om gereden worden om de medicijnen op de plaats van bestemming te krijgen. We hebben geïnformeerd wat het kost als een koeriersbedrijf deze service voor ons gaat uitvoeren, maar we schrokken van de kosten die dit met zich mee zou brengen (€ 25,- per bestelling)….

Per 1 januari 2014 gaat er daarom een nieuw systeem in werking. Medicijnen kunnen nog steeds tussen 8 en 9 uur telefonisch besteld worden (en uiteraard ook via de website). Op dinsdag en donderdag kunnen wij deze medicijnen langs brengen, maar dan wel met bezorgkosten van € 10,00 per bestelling (voor de bedrijven met een (2- of 3-sterren)abonnement geldt € 7,50 per bestelling). Op alle dagen van de week heeft u de gelegenheid de medicijnen kosteloos op de praktijk aan de Smeenkhof op te halen. Op doordeweekse dagen is de praktijk tot 20.00 uur geopend. Op vrijdag sluit de praktijk om 18.00 uur haar deuren. Op zaterdagmorgen is de praktijk geopend van 8.00 tot 12.00 uur. Uiteraard blijft het mogelijk om bestelde medicijnen kosteloos mee te nemen als we op uw bedrijf komen voor een visite.

Wij hopen op uw begrip en wensen u alvast fijne kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar.

Met vriendelijke groet,

Bert Gerrits, Elske van der Mik, Karin van Heuven-van Kats, Sjoerd Malda en Ruben Tolboom.