Nieuwsflits november

02-11-2012
Beste melkveehouder,

Hierbij een flits met een aantal mededelingen.

Ruben heeft tijdens zijn vakantie bij een onfortuinlijke val zijn pols gebroken. Hierdoor zal hij nog ongeveer 8 weken uit de roulatie zijn. We hebben een vervanger aangenomen om deze periode te overbruggen. De nieuwe dierenarts heet Dianne Berenpas. Ze werkt al geruime tijd in de praktijk, ongeveer 6 jaar en heeft dus veel ervaring. De regio kent ze goed omdat ze in Lochem woont.

Lunchbijeenkomst
Donderdag 25 oktober heeft de dierenkliniek een lunchbijeenkomst georganiseerd met als onderwerp melkziekte en het dry2fresh programma. Over dit dry2fresh systeem heeft u eerder een nieuwsflits ontvangen. De aanwezige 25 veehouders hebben een interessant verhaal gehoord onder het genot van een heerlijke lunch. Vanwege het grote aantal aanmeldingen gaan we een tweede lunchbijeenkomst organiseren op woensdag 21 november van 12.00-14.00. Dus mocht u geïnteresseerd zijn in deze gratis bijeenkomst bel dan de kliniek (0570-657000) tijdens het spreekuur of mail rtolboom@dierenkliniekdeventer.nl.

UGCN symposium
Vervolgens willen wij u attenderen op het UGCN symposium. Dit wordt volgende week woensdag, 7 november, gehouden in Ede. Het onderwerp is droogstand. Dit in relatie met antibioticagebruik zal erg belangrijk worden in de toekomst. Het volledige programma kunt u hier vinden (.pdf). Bert en Ruben gaan in ieder geval, mocht u ook geïnteresseerd zijn mail dan: rtolboom@dierenkliniekdeventer.nl

Leveringsproblemen Rotavec
Als laatste willen wij u wijzen op leveringsproblemen met de Rotavec vaccinatie. Deze enting passen wij op verschillende bedrijven toe ter voorkoming van kalverdiarree. Hierbij worden de droge koeien gevaccineerd. Het vaccin wat wij hiervoor normaal gebruikten, Rotavec, is voorlopig niet meer leverbaar. Daarom stappen wij over op het middel Lactovac. Dit vaccin heeft ook een uitstekend effect en zich al lange tijd bewezen. Lactovac moet tweemaal worden toegediend volgens het volgende schema: 1e enting 6-8 weken voor kalven en 2e enting 1-3 weken voor kalven. De vaccinkosten voor deze 2 entingen zijn even hoog als de eenmalige Rotavec vaccinatie. Hierbij hopen wij op de hoogte te hebben gesteld van enkele lopende zaken.

Met vriendelijke groet,
Bert Gerrits, Elske van der Mik, Karin van Heuven-van Kats en Ruben Tolboom.