Maïsdemo bij familie Klunder

23-09-2010

Dierenkliniek Deventer aanwezig op maïsdemo bij familie Klunder

Op woensdag 15 september organiseerde Unicom en Gelre IJsselstreek een maïsoogstdemonstatie bij de familie Klunder, Johannahoeve in Deventer.
Op deze dag werden enkele machines tentoongesteld, zoals de nieuwe zelfrijdende mestinjecteur en een zeer brede groenbemester.
Daarnaast waren er verschillende maïsrassen gezaaid, die van commentaar werden voorzien door een specialist van Gelre IJsselstreek. Ook waren er proefveldjes met een aantal groenbemesters aanwezig, waarbij ook een inhoudelijk verhaal werd verteld over de invloed van deze grassen op de penswerking.
Dierenkliniek Deventer was gevraagd doorlopende workshops te verzorgen met als onderwerp pensgezondheid en pensverzuring. Ruben Tolboom vertelde aan de hand van een voorjaarskuiluitslag over de oorzaken en gevolgen van pensverzuring. Ook Hendrix UTD verzorgde workshops over structuur in graskuilen en hoe deze te combineren door middel van de haksellengte van de maïs.

Het was een zeer geslaagde dag, waarbij het mooie weer zeker een rol speelde. Er kwamen ruim 70 veehouders kijken en luisteren. Deze hebben veel praktische informatie meegekregen en ook een volle maag ontbrak niet door de aanwezigheid van de hamburgerkraam.

Onderstaand een aantal foto’s.