Het team - landbouwhuisdieren

De dierenartsen van Dierenkliniek Deventer werken allen gedifferentieerd: dit wil zeggen dat we speciale dierenartsen hebben voor gezelschapsdieren en speciale dierenartsen voor landbouwhuisdieren en paarden (inclusief pony’s en ezels). Wat valt er allemaal onder landbouwhuisdieren: koeien, varkens, schapen, geiten (oftewel kleine herkauwers net als lama’s en alpaca’s) en koppels pluimvee (individuele kip is meer een gezelschapsdier…).

Voor de landbouwhuisdieren bestaat ons team uit Karin van Heuven-van Kats, Elske van der Mik, Sjoerd Malda, Jorien Druijf en Rick Kempener.

Klik op de pasfoto voor een korte biografie van de dierenarts. (te herkennen aan het plaatje "bio")

 • Karin van Heuven-
  van Kats

  Karin van Heuven-van Kats

  Mijn naam is Karin van Heuven-van Kats, dierenarts landbouwhuisdieren. Ik ben geboren in Cabauw (klein dorpje in Utrecht) op het melkveebedrijf van mijn ouders en heb altijd al dierenarts willen worden. Op mijn twaalfde zijn we met de boerderij en al verhuisd naar de flevopolder (Zeewolde), alwaar mijn broer het melkveebedrijf van mijn ouders heeft overgenomen. Na het VWO heb ik gedurende 3 jaren een prachtige avontuurlijke tijd gehad als navigatie-officier bij de Koninklijke Marine en vervolgens ben ik in 1991 diergeneeskunde gaan studeren op de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. In 1998 heb ik mijn studie afgerond en ben ik gaan werken in Deventer en omstreken. Samen met mijn echtgenoot heb ik een oud boerderijtje verbouwd, waar we vele jaren druk mee zijn geweest. Nu genieten we van het buitenleven en de tuin, samen met onze Duitse Jachterrier Pepper. Mijn werkzaamheden in de praktijk zijn met name gericht op de koeien en varkens.

 • Elske van der Mik

  Elske van der Mik

  In mei 2004 ben in mijn carriere als dierenarts gestart bij de Dierenkliniek Deventer. En nog steeds ga ik met heel veel plezier ‘de boer op’, zowel bij rundvee- en varkensbedrijven als ook bij de (individuele) paardeneigenaar. Bij de maandelijks bezoeken probeer ik de veehouder te steunen in zijn inspanning zijn veestapel nog gezonder en daarmee productiever te krijgen. Ik vind het tegelijk ook erg leuk om aandacht te kunnen schenken aan het individuele dier en zijn/haar eigenaar. Als ik dan ‘s nachts terugkom van een geslaagde verlossing/keizersnee en soms de zon alweer een klein beetje aan de horizon zie verschijnen, dan ben ik dankbaar dat ik dit mooiste beroep van de wereld in dit fantastische gebied mag uitoefenen.

  Intussen ben ik een trotse moeder geworden van mijn dochter Eline en zoon Menno, en woon in Schalkhaar. In de avonduren houd ik mij ook nog bezig met de gemeentepolitiek als raadslid van het CDA.

 • Sjoerd Malda

  Sjoerd Malda

  Ik ben Sjoerd Malda, geboren en getogen in Fryslân. Na ruim een jaar in het buitenland te hebben rondgezworven besloot ik dat ik dierenarts wilde worden. Veearts welteverstaan. Want opgroeiend op het Friese platteland, werkend bij de boerehulp, en met een groot deel van familie en vrienden van de boerderij is dat er met de paplepel ingegoten.

  Na bijna 8 jaar ‘blokken’ in Utrecht en een studententijd die ik voor geen goud had willen missen ben ik in Deventer aan het werk gekomen. Dit beviel zo goed dat ik inmiddels in de achterhoek ben komen wonen met mijn vriendin, twee katten en een hond. Naast het klussen aan ons huis geniet ik hier mijn andere hobby’s: hardlopen en wielrennen.

  Mijn werkzaamheden bestaan met name uit de begeleiding van veehouders om optimale gezondheid-, dracht- en productieresultaten te behalen. Daarnaast behoort ook het behandelen van zieke koeien, schapen en geiten tot de dagelijkse kost.

  Bel tussen 8.00 en 9.00 voor een afspraak en wie weet tot snel!

 • Jorien Druijf

  Jorien Druijf

  Jorien Druijf

  Mijn naam is Jorien Druijf en ben verheugd om als landbouwhuisdierenarts bij Dierenkliniek Deventer te mogen werken. Opgegroeid in Westfriesland tussen de bollen en de aardappelen, mocht ik vervolgens in Utrecht mijn diploma diergeneeskunde behalen. Ondertussen ben ik drie jaar bekend tussen de vriendelijke en gastvrije mensen in Salland en kan ik oprecht zeggen dat het mij hier ontzettend goed bevalt. Samen met mijn vriend en dochter woon ik in Deventer en houd ik me verder graag bezig met hardlopen en wielrennen. Ik hoop u snel van dienst te kunnen zijn!

 • Rick Kempener

  Rick Kempener

  Rick Kempener

  Mijn naam is Rick Kempener. Ik ben opgegroeid in Eys, een klein dorpje tussen de heuvels in Zuid-Limburg. De weekenden en vrije dagen in mijn jeugd was ik vaak te vinden op het melkveebedrijf van mijn opa en oma. De melkkoeien verdwenen helaas snel maar daarna is mijn familie hobbymatig vleesvee gaan fokken. Na mijn middelbare school heb ik een jaartje diergeneeskunde in Antwerpen gestudeerd maar ben hierna toegelaten in Utrecht. Na een mooie studententijd kon ik zes jaar later eindelijk aan de slag als dierenarts.

  Samen met mijn vriendin die ook dierenarts is hebben we besloten om eerst op avontuur te gaan in Wales om zo wat meer van de wereld te zien. Hier heb ik twee jaar gewerkt als landbouwhuisdierenarts waar ik naast melkvee ook veel ervaring heb opgedaan op zoogkoeien- en schapenbedrijven. De laatste vier maanden heb ik gewerkt in Zuid-West Engeland, een gebied met de beste melkveebedrijven van Engeland. Ik heb ontzettend veel zin om nu aan de slag te gaan in Deventer, tot snel!

Team paraveterinairen & administratie

Voor een goede zorg zijn de paraveterinairen (dierenartsassistenten) van minstens even groot belang. Karin Kalse, Ilse van Galen, Moniek Schreurs, Kathalijne Visser, Aukje van Dam, Joke Stevens, Petra Stomps, Marieke Jansen, Famke Hoevink-Garritsen, Manon Veen, Regina Schoot Uiterkamp, Angela Veldhuis en Anieke Huurnink treft u als paraveterinair in Dierenkliniek Deventer. De administratieve afdeling wordt gevormd door Willy Tuitert en Karin Brands.

 • Willy Tuitert

 • Karin Brands

 • Aukje van Dam

  Aukje van Dam

  Mijn naam is Aukje van Dam,
  ik ben opgegroeid in het buitengebied van Voorst. Thuis hadden wij altijd veel beesten,en ik was ook vaak te vinden op de boerderij van de buren,de liefde voor dieren is mij dan ook met de paplepel ingegoten. Ik woon samen met mijn partner 2 kinderen en 3 katten in de mooie Hanzestad Zutphen.

  In 2000 heb ik mijn studie paraveterinair aan het groenhorst college in Barneveld afgerond,waarna ik 8 jaar lang in het oosten van het land heb gewerkt. Sinds begin 2009 ben ik werkzaam bij Dierenkliniek Deventer,u zult mij in de kliniek veelal vinden aan de telefoon en achter de balie.

 • Marieke Jansen

  Marieke Jansen

  Mijn naam is Marieke Jansen.
  Ik heb de vier jarige opleiding tot Paraveterinair gevolgd in Barneveld. Na wat ervaring te hebben opgedaan bij andere praktijken, ben ik in 2008 bij Dierenkliniek Deventer komen werken.

  Ik heb als kind jarenlang op de boerderij gewoond en was altijd tussen de beesten te vinden. Mijn liefde voor dieren is altijd gebleven en ben ook blij dat ik er mijn werk van heb kunnen maken. Ik woon nu samen met mijn vriend, 2 katten, wat vogels en vissen in het dorpje Vorden en ben op mijn vrije dagen te vinden bij mijn ouders tussen de schapen!
  Naast mijn werk zijn mijn hobby´s paardrijden, wandelen en helpen op de boerderij.

  De combinatie van werken met mensen en dieren maakt het werk bij de dierenkliniek erg leuk en afwisselend. In de kliniek zult u mij op verschillende plekken vinden. Ik sta zowel achter in de OK of opname, als achter de balie of telefoon. Ook zorg ik met 2 andere collega´s voor de apotheekbeheer van de praktijk.

 • Karin Kalse

 • Ilse van Galen

 • Moniek Schreurs

 • Kathalijne Visser

 • Joke Stevens

  Joke Stevens

  Mijn naam is Joke Stevens.
  Opgegroeid tussen allerlei beesten op de boerderij, was de vraag wat ik later wilde worden, al snel duidelijk: 'iets met dieren'.
  Na eerst totaal iets anders te hebben gedaan, kwam ik via Dierenartsen praktijk Holten, terecht bij Dierenkliniek Deventer. Hier werk ik, met veel plezier op allerlei werk plekken, en ook op onze locatie op de Zandweerd. Deze afwisseling spreekt me erg aan.
  Ook het contact met zowel mens als dier, vind ik erg boeiend aan dit beroep.

  Op dit moment woon ik in Markelo, samen met Erik onze 3 dochters: Liza, Sanne en Esmee, hond Buddy, kat Elmo, enkele geiten en kippen en natuurlijk niet te vergeten hamster Speedy.
  Mijn hobby’s zijn : hardlopen, schaatsen, lezen en wandelen.

 • Petra Stomps

 • Famke Hoevink-Garritsen

  Famke Hoevink-Garritsen

  Mijn naam is Famke Hoevink-Garritsen
  Het is er met de paplepel ingegoten. Toen ik klein was hielp ik mijn vader altijd met zijn pluimvee en konijnen. Thuis hadden we een hond en een kat. Paardrijden was mijn passie, samen met mijn zus voor Friese paarden zorgen, geweldig! Maar toch vond ik het moeilijk om te kiezen tussen opleidingen. Werd het iets met dieren of reizen?? Gelukkig heb ik voor werken met dieren gekozen en is reizen een grote hobby geworden!

  Sinds december 2007 werk ik met heel veel plezier als paraveterinair bij Dierenkliniek Deventer, na hiervoor de opleiding te hebben gevolgd bij het Groenhorst College te Barneveld. Binnen de kliniek kunt u mij overal treffen en af en toe ook op onze andere locaties. Mijn speciale interesse gaat uit naar het trimmen van katten zonder narcose en het begeleiden van baasjes met hun huisdieren in ons gewichtscontroleprogramma.

  Ik ben getrouwd en woon samen met mijn man, kat en 2 konijnen.
  In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met sporten, toneel spelen, lezen en reizen

 • Manon Veen

 • Regina Schoot Uiterkamp

 • Angela Veldhuis

 • Anieke Huurnink

  Anieke Huurnink

  Mijn naam is Anieke Huurnink,
  In 2010 heb ik mijn diploma dierverzorging behaald, daarna heb ik 2 jaar gewerkt als administratief medewerkster. In 2013/2014 heb ik in 1 jaar mijn diploma tot paraveterinair behaald aan het Groenhorst College in Barneveld.
  Voor mijn werk ben ik verhuisd van Dronten naar Twello en dat bevalt me goed! In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om te paardrijden en te wandelen met mijn Labrador Quinto. Daarnaast gezellig afspreken met vrienden/vriendinnen.