Het team - landbouwhuisdieren

De dierenartsen van Dierenkliniek Deventer werken allen gedifferentieerd: dit wil zeggen dat we speciale dierenartsen hebben voor gezelschapsdieren en speciale dierenartsen voor landbouwhuisdieren en paarden (inclusief pony’s en ezels). Wat valt er allemaal onder landbouwhuisdieren: koeien, varkens, schapen, geiten (oftewel kleine herkauwers net als lama’s en alpaca’s) en koppels pluimvee (individuele kip is meer een gezelschapsdier…).

Voor de landbouwhuisdieren bestaat ons team uit Karin van Heuven-van Kats, Elske van der Mik, Sjoerd Malda en Rick Kempener.

Klik op de pasfoto voor een korte biografie van de dierenarts. (te herkennen aan het plaatje "bio")

 • Karin van Heuven-
  van Kats

  Karin van Heuven-van Kats

  Mijn naam is Karin van Heuven-van Kats, dierenarts landbouwhuisdieren. Ik ben geboren in Cabauw (klein dorpje in Utrecht) op het melkveebedrijf van mijn ouders en heb altijd al dierenarts willen worden. Op mijn twaalfde zijn we met de boerderij en al verhuisd naar de flevopolder (Zeewolde), alwaar mijn broer het melkveebedrijf van mijn ouders heeft overgenomen. Na het VWO heb ik gedurende 3 jaren een prachtige avontuurlijke tijd gehad als navigatie-officier bij de Koninklijke Marine en vervolgens ben ik in 1991 diergeneeskunde gaan studeren op de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. In 1998 heb ik mijn studie afgerond en ben ik gaan werken in Deventer en omstreken. Samen met mijn echtgenoot heb ik een oud boerderijtje verbouwd, waar we vele jaren druk mee zijn geweest. Nu genieten we van het buitenleven en de tuin, samen met onze Duitse Jachterrier Pepper. Mijn werkzaamheden in de praktijk zijn met name gericht op de koeien en varkens.

 • Elske van der Mik

  Elske van der Mik

  In mei 2004 ben in mijn carriere als dierenarts gestart bij de Dierenkliniek Deventer. En nog steeds ga ik met heel veel plezier ‘de boer op’, zowel bij rundvee- en varkensbedrijven als ook bij de (individuele) paardeneigenaar. Bij de maandelijks bezoeken probeer ik de veehouder te steunen in zijn inspanning zijn veestapel nog gezonder en daarmee productiever te krijgen. Ik vind het tegelijk ook erg leuk om aandacht te kunnen schenken aan het individuele dier en zijn/haar eigenaar. Als ik dan ‘s nachts terugkom van een geslaagde verlossing/keizersnee en soms de zon alweer een klein beetje aan de horizon zie verschijnen, dan ben ik dankbaar dat ik dit mooiste beroep van de wereld in dit fantastische gebied mag uitoefenen.

  Intussen ben ik een trotse moeder geworden van mijn dochter Eline en zoon Menno, en woon in Schalkhaar. In de avonduren houd ik mij ook nog bezig met de gemeentepolitiek als raadslid van het CDA.

 • Sjoerd Malda

  Sjoerd Malda

  Ik ben Sjoerd Malda, geboren en getogen in Fryslân. Na ruim een jaar in het buitenland te hebben rondgezworven besloot ik dat ik dierenarts wilde worden. Veearts welteverstaan. Want opgroeiend op het Friese platteland, werkend bij de boerehulp, en met een groot deel van familie en vrienden van de boerderij is dat er met de paplepel ingegoten.

  Na bijna 8 jaar ‘blokken’ in Utrecht en een studententijd die ik voor geen goud had willen missen ben ik in Deventer aan het werk gekomen. Dit beviel zo goed dat ik inmiddels in de achterhoek ben komen wonen met mijn vriendin, twee katten en een hond. Naast het klussen aan ons huis geniet ik hier mijn andere hobby’s: hardlopen en wielrennen.

  Mijn werkzaamheden bestaan met name uit de begeleiding van veehouders om optimale gezondheid-, dracht- en productieresultaten te behalen. Daarnaast behoort ook het behandelen van zieke koeien, schapen en geiten tot de dagelijkse kost.

  Bel tussen 8.00 en 9.00 voor een afspraak en wie weet tot snel!

 • Rick Kempener

  Rick Kempener

  Rick Kempener

  Mijn naam is Rick Kempener. Ik ben opgegroeid in Eys, een klein dorpje tussen de heuvels in Zuid-Limburg. De weekenden en vrije dagen in mijn jeugd was ik vaak te vinden op het melkveebedrijf van mijn opa en oma. De melkkoeien verdwenen helaas snel maar daarna is mijn familie hobbymatig vleesvee gaan fokken. Na mijn middelbare school heb ik een jaartje diergeneeskunde in Antwerpen gestudeerd maar ben hierna toegelaten in Utrecht. Na een mooie studententijd kon ik zes jaar later eindelijk aan de slag als dierenarts.

  Samen met mijn vriendin die ook dierenarts is hebben we besloten om eerst op avontuur te gaan in Wales om zo wat meer van de wereld te zien. Hier heb ik twee jaar gewerkt als landbouwhuisdierenarts waar ik naast melkvee ook veel ervaring heb opgedaan op zoogkoeien- en schapenbedrijven. De laatste vier maanden heb ik gewerkt in Zuid-West Engeland, een gebied met de beste melkveebedrijven van Engeland. Ik heb ontzettend veel zin om nu aan de slag te gaan in Deventer, tot snel!

Team paraveterinairen & administratie

Voor een goede zorg zijn de paraveterinairen (dierenartsassistenten) van minstens even groot belang. Petra Stomps, Joke Stevens, Ilse van Galen, Marieke Jansen, Karin Kalse, Aukje van Dam, Moniek Schreurs, Manon Veen, Famke Hoevink-Garritsen, Anieke Huurnink, Kathalijne Visser en Larissa Jansen treft u als paraveterinair bij Sterkliniek dierenartsen Deventer. De administratieve afdeling wordt gevormd door Willy Tuitert en Karin Brands. Rieneke Brinkman is assistente landbouwhuisdieren.

 • Willy Tuitert

  Willy Tuitert

  Mijn naam is Willy Tuitert. Na mijn opleiding ben ik ruim 5 jaar werkzaam geweest in een tandartspraktijk, waarna ik een switch heb gemaakt naar de veterinaire zorg, de veelzijdigheid van dit werk gaf de doorslag.

  In 1987 ben ik begonnen als dierenartsassistente in Holten, vanaf 2005 bij Sterkliniek dierenartsen Deventer.

  Sinds een aantal jaren ben ik niet meer ‘’zichtbaar’’ aanwezig, maar achter de schermen, op de 1e verdieping, de administratieve afdeling.

  Daarnaast is het secretariaat Kwaliteitszaken Sterkliniek Dierenartsen een onderdeel van mijn werk, door de contacten met andere Sterklinieken uit heel Nederland een afwisselende en boeiende taak!

  Ik ben getrouwd met Gerard, woon in Holten, heb een zoon en een dochter. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan boetseren en bloemschikken.

 • Karin Brands

  Karin Brands

  Mijn naam is Karin Brands en doe administratief werk en zit in het bestelteam van Sterkliniek dierenartsen Deventer.

 • Karin Kalse-van Heusden

  Karin Kalse-van Heusden

  Mijn naam is Karin Kalse-van Heusden en ik ben werkzaam als dierenartsassistente bij Sterkliniek dierenartsen Deventer. U zult mij veelal treffen bij de balie of ik sta u telefonisch te woord.

 • Kathalijne Visser

  Kathalijne Visser

  Mijn naam is Kathalijne Visser en ik werk sinds 2005 met veel plezier bij deze praktijk. Samen met mijn gezin en onze hond, katten, konijnen en kippen woon ik op een verbouwde boerderij in Lettele.
  Mijn werkuren breng ik voornamelijk door aan de telefoon en balie in Colmschate.

  Vroeger droomde ik van werken met dieren en veel contact met mensen hebben. Dus ik zit nu helemaal goed!
  Mijn hobby’s zijn naast paardrijden, tuinieren en lezen natuurlijk voor alle beestjes zorgen en leuke dingen doen met mijn gezin. Omdat we buitenaf wonen is dit goed te realiseren en daar geniet ik elke dag van.

 • Ilse van Galen

  Ilse van Galen

  Mijn naam is Ilse van Galen
  Als klein meisje was ik al stapelgek met dieren. Toch twijfelde ik nog welke opleiding ik moest gaan doen…
  Iets met mensen of toch wat met dieren?
  Sinds december 2006 heb ik de perfecte combinatie gevonden door als paraveterinair te werken bij Dierenkliniek Deventer. Daar ben ik op meerdere plekken werkzaam. U kunt mij overal treffen op de praktijk; aan de telefoon en balie, maar ook achter bij de dieren in de opname of in de OK.

  Ik kom oorspronkelijk uit het mooie kleine dorpje Hall, maar woon nu samen met mijn vriend in Zutphen. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen/fietsen met mijn hondje Indy, hardlopen, lezen of gezellig een dagje uit.

 • Moniek Schreurs

  Moniek Schreurs

  Mijn naam is Moniek Schreurs.
  Ik ben opgegroeid op een boerderij in Markelo tussen de koeien, varkens, honden, paarden, katten en konijnen. Na mijn 4 jarige opleiding veehouderij en management heb ik de verkorte opleiding tot paraveterinair gevolgd. Aansluitend ben ik gaan werken bij een dierenarts in Hengelo. Na een korte uitstap van een jaar waarin ik mijn PABO propedeuse heb behaald begon het weer te kriebelen. Ik miste mijn oude vak. En alsof het zo moest zijn zag ik een vacature bij Sterkliniek dierenartsen Deventer, waar ik op reageerde en ben aangenomen.

  Met veel plezier werk ik in een enthousiast kritisch en bekwaam team, waar de beste zorg voor uw huisdier centraal staat. U kunt mij vinden achter de balie, aan de telefoon, in de opname, o.k. en meestal op de locatie in Colmschate.

 • Aukje van Zeijst-van Dam

  Aukje van Zeijst-van Dam

  Mijn naam is Aukje van Dam.
  Ik ben opgegroeid in het buitengebied van Voorst. Thuis hadden wij altijd veel beesten en ik was ook vaak te vinden op de boerderij van de buren. De liefde voor dieren is mij dan ook met de paplepel ingegoten. Ik woon samen met mijn partner 2 kinderen en 3 katten in de mooie Hanzestad Zutphen.
  In 2000 heb ik mijn studie paraveterinair aan het Groenhorst College in Barneveld afgerond, waarna ik 8 jaar lang in het oosten van het land heb gewerkt. Sinds begin 2009 ben ik werkzaam bij Sterkliniek dierenartsen Deventer, u zult mij in de kliniek veelal vinden aan de telefoon en achter de balie.

 • Joke Stevens

  Joke Stevens

  Mijn naam is Joke Stevens. Opgegroeid tussen allerlei beesten op de boerderij, was de vraag wat ik later wilde worden, al snel duidelijk: 'iets met dieren'. Na eerst totaal iets anders te hebben gedaan, kwam ik via Dierenartsen praktijk Holten, terecht bij Dierenkliniek Deventer. Hier werk ik, met veel plezier op allerlei werk plekken, en ook op onze locatie op de Zandweerd. Deze afwisseling spreekt me erg aan. Ook het contact met zowel mens als dier, vind ik erg boeiend aan dit beroep.

  Op dit moment woon ik in Markelo, samen met Erik onze 3 dochters: Liza, Sanne en Esmee. Hond Buddy, kat Elmo, enkele geiten en kippen en natuurlijk niet te vergeten hamster Speedy. Mijn hobby’s zijn: hardlopen, schaatsen, lezen en wandelen.

 • Petra Stomps

  Petra Stomps

  Sinds 1991 ben ik werkzaam als paraveterinair. En zoals alle collega's vind ik dieren leuk. Zelf verschillende dieren gehad: kippen, konijnen, cavia's, hamsters, honden, verzorgpony's en paarden. Nu ben ik in het bezit van een kat.
  Na een opleiding veehouderij, heb ik uiteindelijk toch gekozen voor dierverzorging. Tijdens deze opleiding maak je kennis met allerlei taken van beroepen in de dierverzorging. Zo heb ik stage gelopen bij een dierenpension, dierentuin, schapenverloskunde stage, melkveehouderij, varkenshouderij, dierenspeciaalzaak, kinderboerderij, manege en een dierenkliniek.

  In een dierenkliniek werken was en is mijn droom. Dit is een geweldig mooie baan. Je werkt met mensen en dieren. De werkzaamheden zijn zeer wisselend; maken van röntgenfoto's, telefoon beantwoorden, helpen in de operatiekamer, laboratoriumwerkzaamheden, bestellingen uitpakken, opname dieren verzorgen, gebitsreinigingen uitvoeren, begeleiden van stagiaires, etc. Naast deze afwisseling is het een beroep waarbij je nooit uitgeleerd bent. Kortom ... na ruim 25 jaar nog steeds een uitdagende baan met een hartstikke leuk en goed team collega's.

 • Marieke Jansen

  Marieke Jansen

  Mijn naam is Marieke Jansen.
  Ik heb de vier jarige opleiding tot Paraveterinair gevolgd in Barneveld. Na wat ervaring te hebben opgedaan bij andere praktijken, ben ik in 2008 bij Dierenkliniek Deventer komen werken. Ik heb als kind jarenlang op de boerderij gewoond en was altijd tussen de beesten te vinden. Mijn liefde voor dieren is altijd gebleven en ben ook blij dat ik er mijn werk van heb kunnen maken. Ik woon nu samen met mijn vriend, 2 katten, wat vogels en vissen in het dorpje Vorden en ben op mijn vrije dagen te vinden bij mijn ouders tussen de schapen! Naast mijn werk zijn mijn hobby´s paardrijden, wandelen en helpen op de boerderij.

  De combinatie van werken met mensen en dieren maakt het werk bij de dierenkliniek erg leuk en afwisselend. In de kliniek zult u mij op verschillende plekken vinden. Ik sta zowel achter in de o.k. of opname, als achter de balie of telefoon. Ook zorg ik met 2 andere collega´s voor de apotheekbeheer van de praktijk.

 • Famke Hoevink-Garritsen

  Famke Hoevink-Garritsen

  Mijn naam is Famke Hoevink-Garritsen.
  Het is er met de paplepel ingegoten. Toen ik klein was hielp ik mijn vader altijd met zijn pluimvee en konijnen. Thuis hadden we een hond en een kat die bij elkaar in de mand lagen. Paardrijden was mijn passie, samen met mijn zus voor Friese paarden zorgen, geweldig! Maar toch vond ik het moeilijk om te kiezen tussen opleidingen. Werd het iets met dieren of reizen? Gelukkig heb ik voor werken met dieren gekozen en is reizen een grote hobby geworden!

  Sinds december 2007 werk ik met heel veel plezier als paraveterinair bij Sterkliniek dierenartsen Deventer, na hiervoor de opleiding te hebben gevolgd bij het Groenhorst College te Barneveld. Binnen de kliniek kunt u mij overal treffen en af en toe ook op onze andere locaties.

  Mijn speciale interesse gaat uit naar het trimmen van katten zonder narcose en dit doe ik met zeer veel plezier op de kliniek in Colmschate. Evenals het begeleiden van baasjes met hun huisdieren in ons gewichtscontroleprogramma.

  Ik ben getrouwd en woon samen met mijn man, twee dochters en onze kat en 2 konijnen.

  In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn familie en vrienden. Verder vindt ik het leuk om ons huis in te richten, wielrennen, zwemmen, toneel spelen, lezen en reizen.

 • Manon Veen

  Manon Veen

  Mijn naam is Manon Sligman Veen Ik ben opgegroeid in het buitengebied van Westerbork. Thuis hadden wij altijd veel beesten. De liefde voor dieren is mij dan ook met de paplepel ingegoten. Ik woon samen met mijn partner 3 kinderen, hond, katten, konijn, kippen en koeien in buitengebied van Markelo.

  In 2001 heb ik mijn studie dier- en zorg en onderneming aan het AOC in Emmen afgerond. Tevens heb ik toen mijn diploma paraveterinair behaald. Waarna ik in verschillende praktijk in het Noorden heb gewerkt. Sinds begin 2010 ben ik werkzaam bij Sterkliniek dierenartsen Deventer, u zult mij in de kliniek veelal vinden in de opname en o.k.

 • Anieke Huurnink

  Anieke Huurnink

  Mijn naam is Anieke Huurnink, In 2010 heb ik mijn diploma dierverzorging behaald, daarna heb ik 2 jaar gewerkt als administratief medewerkster. In 2013/2014 heb ik in 1 jaar mijn diploma tot paraveterinair behaald aan het Groenhorst College in Barneveld. Direct na het behalen van mijn diploma kon ik aan de slag bij Sterkliniek dierenartsen Deventer. Wat natuurlijk een enorme kans was! Ondertussen draai ik alweer een aantal jaren mee en heb ik het enorm naar mijn zin. U zult mij treffen zowel achter de balie als in de opname en in de operatiekamer. Kortom een veelzijdige baan, die nooit verveelt! U kunt mij tegen komen op de Zandweerd en in Colmschate. In mijn vrije tijd rijd ik paard, vind ik het heerlijk om te wandelen en speel ik piano.

 • Larissa Jansen

  Larissa Jansen

  Mijn naam is Larissa Jansen.
  In 2016 heb ik mijn opleiding 'Paraveterinair' op het Groenhorst College in Barneveld afgerond. Na het behalen van mijn diploma kon ik direct beginnen bij Sterkliniek Dierenartsen Deventer. Het werken met mensen en dieren vind ik erg leuk en afwisselend. Geen één dag is hetzelfde! In mijn vrije tijd sport ik graag of rijd ik paard. Daarnaast vind ik het leuk om te reizen, muziek te luisteren of een gezellig dagje uit te gaan. Thuis zorg ik voor mijn lieve Siamees Milo.

 • Rieneke Brinkman

  Rieneke Brinkman

  Mijn naam is Rieneke Brinkman. Van jongs af aan ben ik gek op dieren. Bij mijn ouders hebben we altijd koeien, schapen en een pony gehad. Eerst heb ik iets totaal anders gedaan, maar werk sinds een aantal jaar met veel plezier bij de Sterkliniek. Binnen de praktijk ben ik voor veel ondersteunende taken verantwoordelijk. U kunt mij dus op verschillende plekken in de kliniek tegenkomen.
  Ik woon in Deventer, samen met mijn vriend Koen, hond Nikki en een koppeltje kippen. Mijn hobby´s zijn paardrijden, met Nikki wandelen en ben ik graag in de tuin bezig.