Konijnenvaccinaties tegen VHD type 2

07-01-2016

Zoals u wellicht via de landelijke media heeft vernomen is er in Nederland sprake van sterfte onder wilde en tamme konijnen als gevolg van de ziekte VHD. Deze ziekte treft helaas zowel gevaccineerde als ongevaccineerde dieren. Het blijkt dat er sprake is van een nieuwe variant waartegen de in Nederland gebruikte vaccins niet werkzaam blijken.

Graag willen wij op de hoogte brengen van de mogelijkheid om uw konijn(en) te laten vaccineren tegen deze nieuwe variant, VHD type 2. Dit vaccin is veilig en geregistreerd in het buitenland wij hebben het inmiddels beschikbaar op onze kliniek.
Voor een optimale bescherming moet het vaccin twee keer gegeven worden met 3 weken tussentijd en geeft het daarna een bescherming van een half jaar.

De kosten voor de vaccinatie bedragen € 15,50 per keer per konijn. Om verdere besmetting te voorkomen vaccineren wij de konijnen op de parkeerplaats bij onze kliniek in de auto.
Mogelijk bent u geïnteresseerd. Wij vragen u dan vooraf even een afspraak te maken: 0570-653000. Natuurlijk zijn wij ook bereikbaar voor meer informatie.

Voor uitgebreide informatie over het herkennen en voorkomen van deze ziekte verwijzen we u graag naar deze website

Terug naar nieuwsoverzicht