Coassistenten diergeneeskunde in Deventer!

06-03-2013

logo-uuSinds het najaar van 2012 behoort onze kliniek tot de opleidingspraktijken voor coassistenten van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Bij een vijftiental klinieken in Nederland vindt dit externe onderwijs plaats. Wij zijn er dan ook best trots op dat wij tot dit selecte gezelschap behoren.
In de laatste fase het Masterprogramma doorlopen de studenten verschillende co-schappen. Deze worden voor het grootste gedeelte doorlopen op de Universiteit in Utrecht. Hier zien de coassistenten alleen patiënten die zijn doorverwezen. Kortom heel veel interessante en zeer ingewikkelde patiënten die ze later in hun carrière minder tegen zullen komen.

Om er voor te zorgen dat coassistenten ook ervaring opdoen met de meer voorkomende patiënten en de eenvoudigere ingrepen is een coschap ingericht bij een opleidingspraktijk in het land. De coassistenten zijn een periode van 8 weken bij ons in opleiding. U zult bij ons dus een coassistent tegen kunnen komen die onder begeleiding van een ervaren collega het vak leert.

Wij vinden het leuk om onze aanstaande collega’s de fijne kneepjes van het vak te leren en zij vinden het op hun beurt leuk om de ervaren collega’s te testen op hun actuele kennis!

Terug naar nieuwsoverzicht