Februari: Maand van het gebit. Gratis inspectie

01-02-2013

In Nederland is het de laatste jaren goed gebruik om bij dierenartsen de maand februari als “maand van het gebit” te betitelen.
Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het gebit niet belangrijk is gedurende de rest van het jaar. Het gebit is dermate belangrijk dat er gedurende het hele jaar aandacht aan besteed moet worden.
Dierenartsen gebruiken deze maand graag om aandacht te vragen voor de verzorging en regelmatige controle van dit belangrijke deel van het lichaam.

Het blijkt dat 80% van de honden en katten, ouder dan 3 jaar, gebitsproblemen heeft, met name door de vorming van tandplak en tandsteen. Zonder goede verzorging en preventie kunnen er tandvleesproblemen en ontstekingen ontstaan die in ernstige gevallen weer kunnen leiden tot aandoeningen van meerdere organen.
Ook ontwikkelingsstoornissen, standsafwijkingen en beschadigingen van gebitselementen kunnen voor ernstige problemen bij uw huisdier zorgen.
Het simpele feit dat uw huisdier nog wel eet, wil zeker niet zeggen dat het geen pijn ondervindt ten gevolge van afwijkingen aan het gebit. Instinctief voelt het aan dat, zonder te eten, verder leven niet lang mogelijk is.

Gratis inspectie & 10% korting op gebitsbehandeling

Daarom is bij Dierenkliniek Deventer gedurende de maand februari een gratis inspectie mogelijk van het gebit. Hoe beter uw huisdier de bek laat openen en inspecteren, hoe beter we het zonder narcose middelen kunnen beoordelen en u van advies voorzien. Is er een behandeling aan te bevelen dan maken wij graag een schatting van de kosten voor u. En “last but not least” geldt voor die behandeling, bij uitvoering een korting van 10%.
Omdat wij gebitsverzorging zo belangrijk vinden zullen wij ook in de maanden maart en april 10% korting op gebitsbehandelingen geven!! Daarnaast zijn er nog andere kortingen.

Ook bij knaagdieren, zoals konijnen en cavia’s, komen veel gebitsafwijkingen voor die tot ernstige gezondheidsproblemen kunnen leiden. Helaas laten deze dieren zich niet makkelijk in de bek kijken en is er vaak toch een narcose nodig om te kunnen inspecteren. Voor deze diersoorten geldt natuurlijk wel de korting van 10% op de behandeling.

Graag zien wij u in de maand februari indien u gebruik wil maken van de gratis inspectie, waarvoor we graag een afspraak met u maken.
Overigens wordt gebitsinspectie, indien het karakter van het dier het toelaat, ook altijd gedaan wanneer u met uw huisdier voor vaccinatie komt.

gebit

Actieprijs gebitsreiniging

Wilt u het gebit van uw huisdier alleen maar laten reinigen door een bij ons werkzame paraveterinair, dan geldt voor deze gebitsreiniging onder narcose, voor de maanden februari, maart en april de volgende actieprijs:

Kat 85 euro
Hond tot 10 kg. 95 euro
Hond 10 tot 30 kg. 105 euro
Hond 30 kg en meer 120 euro

Korting gebitsverzorgingsproducten

Ook op gebitsverzorgingsproducten geldt een korting van 10% en op het speciale gebitsverzorgende dieetvoer Hill’s TD zelfs 25%.

voer

Terug naar nieuwsoverzicht