Kat met luchtbukskogeltje…

22-11-2011

De kat Monster werd vandaag bij ons aangeboden, omdat hij kreupel thuis was gekomen. Monster wilde liever niet op zijn rechter achterpoot lopen en had een klein wondje links op zijn rug. Na het onderzoek op de praktijk werd besloten om voor de zekerheid een röntgenfoto te maken, omdat Monster wel eens aangereden kon zijn. Er werd gekeken naar zijn bekken en achterpoten en die waren helemaal intact. Maar wat bleek nu….?!! Er was een luchtbukskogeltje op de foto’s te zien!!!!!. In zijn rechter achterpoot zat een kogeltje en er was dus iemand die op Monster geschoten had!!

Dit is natuurlijk niet iets van alle dag en we zijn heel blij dat er geen schade aan organen is. Monster is nu naar huis met antibiotica en pijnstilling en mogelijk moet hij nog onder het mes om het kogeltje te verwijderen. Het baasje van Monster gaat aangifte doen en is heel benieuwd of iemand tips heeft over deze vorm van dierenmishandeling in de omgeving van Bathmen.

Kristyanne Hendriks

Terug naar nieuwsoverzicht