Shampoo bij allergie

Douxo Calm shampoo

In deze shampoo zitten de volgende stoffen:

  • Phytosphingosine; dit is een natuurlijk bestanddeel van de opperhuid en speelt een essentiële rol in de opbouw en onderhoud van de beschermende huid barrière.
  • Hinokitiol; dit is een extract van de Rode Ceder. Hier worden natuurlijke anti-bacteriële en anti-fungicide eigenschappen aan toegekend.
  • Frambozenzaadolie. Dit zorgt voor de essentiële vetzuren die noodzakelijk zijn voor het herstel van de huid. Het is ook rijk aan Vitamine E dat bekend staat om zijn antioxiderende eigenschappen.
  • Lipidure C (Shampoo); dit bevordert het herstel van het vochtgehalte van de droge huid en geeft extra bescherming tegen aanvallen van allergenen.

Phytosphingosine, hinokitiol en frambozenzaadolie hebben een samenwerkende werking en zorgen ervoor dat de vicieuze cirkel van de allergie wordt doorbroken. De shampoo is prettig in gebruik en reinigt zonder de microbiële huidflora aan te tasten. Het dier moet nat gemaakt worden en daarna met een verdunde shampoo oplossing worden ingemasseerd. Na 10 minuten mag de shampoo weer worden uitgespoeld.