Het team - gezelschapsdieren

Voor de gezelschapsdieren bestaat ons dierenartsen team uit Enne Kwant, Henk Pott, Floor Bonestroo en Barbara Verfuurden.
Annemarie Reinders is gespecialiseerd in echografie.

Klik op de pasfoto voor een korte biografie van de dierenarts. (te herkennen aan het plaatje "bio")

 • Enne Kwant

  Enne Kwant

  Mijn naam is Enne Kwant. Al snel wist ik dat ik dierenarts wilde worden. Na mijn VWO in Bussum ben ik gaan studeren aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. In 1995 ben ik afgestudeerd waarna ik 1,5 jaar heb gewerkt in een grote praktijk in Hellendoorn. In 1997 ben ik in Deventer komen werken als gezelschapsdieren dierenarts. Ik doe mijn werk met veel plezier, waarbij ik de combinatie van werken met dieren en contact met mensen dagelijks als uniek en verrijkend ervaar. Binnen onze praktijk heb ik mij toegelegd op de internistische patiënten en heb ik een specifieke interesse in de hartpatiënten. Binnen de Sterkliniek organisatie ben ik druk met mijn taak als kwaliteitscoördinator.

  Ik ben getrouwd met Mieke en samen hebben we twee dochters, Lynn en Rosalie. Met z’n vieren zorgen we voor Jannes een Britse Korthaar (ex) kater en Willem een jonge nogal eigenwijze ruwhaar Teckel.

 • Henk Pott

  Henk Pott

  Ik wilde als kind al dierenarts worden. In Nederland werd ik uitgeloot voor de studie diergeneeskunde. Hierom ben ik mijn studie in Antwerpen begonnen en heb deze afgemaakt in Utrecht.

  Naast dieren is sport een grote hobby; tot mijn 30e jaar heb ik wedstrijdjudo gedaan, hierna ben ik gaan hockeyen en hardlopen. De judosport volg ik nog steeds. Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben 2 dochters Janiek en Jikke. Wij hebben veel huisdieren; Bart de stoere en trouwe Cane Corso, Nelis de kat met 3 poten, Rooie de kat die als kitten om onderdak kwam bedelen, Muffin de oude maar vitale Welsh pony en Quickstar de New Forest pony waar Jikke met springen prijzen mee wint. Verder hebben we nog een legioen aan kippen en ganzen om het huis. Binnen de praktijk heeft wondgenezing en dermatologie mijn bijzondere interesse.

 • Floor Bonestroo

  Floor Bonestroo

  Mijn naam is Floor Bonestroo, ik ben opgegroeid in Zuid-Limburg en als dochter van twee dierenartsen ben ik altijd omringd geweest met dieren. Lange tijd heb ik gezocht naar het mooiste beroep (van gymdocent tot cliniclown). Uiteindelijk heb ik vlak voor mijn VWO afstuderen toch besloten dat dierenarts het allermooiste beroep is. In 2005 werd ik direct ingeloot, met een tussenjaar in het onderzoek ben ik uiteindelijk in december 2012 afgestudeerd. Na mijn afstuderen ben ik vol enthousiasme begonnen bij Dierenkliniek Deventer . Binnen de kliniek zal ik mij gaan toeleggen op de chirurgische en orthopedische patiënt.

  Inmiddels heb ik Utrecht verlaten en woon ik in Deventer tussen de weidevelden en schapen. Ik hoop u snel te ontmoeten op de locatie Colmschate of Zandweerd.

 • Barbara Verfuurden

  Barbara Verfuurden

  Mijn naam is Barbara Verfuurden. Ondanks dat ik niet met huisdieren ben opgegroeid, wilde ik toch vanaf jonge leeftijd dierenarts worden. Na mijn VWO ben ik in één keer ingeloot bij de faculteit diergeneeskunde in Utrecht en in 2011 ben ik afgestudeerd. Ik ben begonnen met werken in een kleine praktijk, eerst in Arnhem en daarna in Enschede. Nu heb ik de overstap gemaakt naar Dierenkliniek Deventer. Een grotere praktijk, wat weer nieuwe uitdagingen geeft, welke ik met veel enthousiasme en plezier aan ga.

  Momenteel woon ik nog in Enschede en heb een kat genaamd Albert, een eigenzinnige kat met een grote gebruiksaanwijzing. Ik zie u graag op onze locatie in Colmschate of op de Zandweerd.

 • Annemarie Reinders

Team paraveterinairen & administratie

Voor een goede zorg zijn de paraveterinairen (dierenartsassistenten) van minstens even groot belang. Karin Kalse, Ilse van Galen, Moniek Schreurs, Kathalijne Visser, Aukje van Dam, Joke Stevens, Petra Stomps, Marieke Jansen, Famke Hoevink-Garritsen, Manon Veen, Regina Schoot Uiterkamp, Angela Veldhuis en Anieke Huurnink treft u als paraveterinair in Dierenkliniek Deventer. De administratieve afdeling wordt gevormd door Willy Tuitert en Karin Brands.

 • Willy Tuitert

 • Karin Brands

 • Karin Kalse

 • Ilse van Galen

  Ilse van Galen

  Mijn naam is Ilse van Galen
  Als klein meisje was ik al stapelgek met dieren. Toch twijfelde ik nog welke opleiding ik moest gaan doen…
  Iets met mensen of toch wat met dieren?
  Sinds december 2006 heb ik de perfecte combinatie gevonden door als paraveterinair te werken bij Dierenkliniek Deventer. Daar ben ik op meerdere plekken werkzaam. U kunt mij overal treffen op de praktijk; aan de telefoon en balie, maar ook achter bij de dieren in de opname of in de OK.

  Ik kom oorspronkelijk uit het mooie kleine dorpje Hall, maar woon nu samen met mijn vriend in Zutphen. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen/fietsen met mijn hondje Indy, hardlopen, lezen of gezellig een dagje uit.

 • Moniek Schreurs

 • Kathalijne Visser

 • Aukje van Dam

  Aukje van Dam

  Mijn naam is Aukje van Dam,
  ik ben opgegroeid in het buitengebied van Voorst. Thuis hadden wij altijd veel beesten,en ik was ook vaak te vinden op de boerderij van de buren,de liefde voor dieren is mij dan ook met de paplepel ingegoten. Ik woon samen met mijn partner 2 kinderen en 3 katten in de mooie Hanzestad Zutphen.

  In 2000 heb ik mijn studie paraveterinair aan het groenhorst college in Barneveld afgerond,waarna ik 8 jaar lang in het oosten van het land heb gewerkt. Sinds begin 2009 ben ik werkzaam bij Dierenkliniek Deventer,u zult mij in de kliniek veelal vinden aan de telefoon en achter de balie.

 • Joke Stevens

  Joke Stevens

  Mijn naam is Joke Stevens.
  Opgegroeid tussen allerlei beesten op de boerderij, was de vraag wat ik later wilde worden, al snel duidelijk: 'iets met dieren'.
  Na eerst totaal iets anders te hebben gedaan, kwam ik via Dierenartsen praktijk Holten, terecht bij Dierenkliniek Deventer. Hier werk ik, met veel plezier op allerlei werk plekken, en ook op onze locatie op de Zandweerd. Deze afwisseling spreekt me erg aan.
  Ook het contact met zowel mens als dier, vind ik erg boeiend aan dit beroep.

  Op dit moment woon ik in Markelo, samen met Erik onze 3 dochters: Liza, Sanne en Esmee, hond Buddy, kat Elmo, enkele geiten en kippen en natuurlijk niet te vergeten hamster Speedy.
  Mijn hobby’s zijn : hardlopen, schaatsen, lezen en wandelen.

 • Petra Stomps

 • Marieke Jansen

  Marieke Jansen

  Mijn naam is Marieke Jansen.
  Ik heb de vier jarige opleiding tot Paraveterinair gevolgd in Barneveld. Na wat ervaring te hebben opgedaan bij andere praktijken, ben ik in 2008 bij Dierenkliniek Deventer komen werken.

  Ik heb als kind jarenlang op de boerderij gewoond en was altijd tussen de beesten te vinden. Mijn liefde voor dieren is altijd gebleven en ben ook blij dat ik er mijn werk van heb kunnen maken. Ik woon nu samen met mijn vriend, 2 katten, wat vogels en vissen in het dorpje Vorden en ben op mijn vrije dagen te vinden bij mijn ouders tussen de schapen!
  Naast mijn werk zijn mijn hobby´s paardrijden, wandelen en helpen op de boerderij.

  De combinatie van werken met mensen en dieren maakt het werk bij de dierenkliniek erg leuk en afwisselend. In de kliniek zult u mij op verschillende plekken vinden. Ik sta zowel achter in de OK of opname, als achter de balie of telefoon. Ook zorg ik met 2 andere collega´s voor de apotheekbeheer van de praktijk.

 • Famke Hoevink-Garritsen

  Famke Hoevink-Garritsen

  Mijn naam is Famke Hoevink-Garritsen
  Het is er met de paplepel ingegoten. Toen ik klein was hielp ik mijn vader altijd met zijn pluimvee en konijnen. Thuis hadden we een hond en een kat. Paardrijden was mijn passie, samen met mijn zus voor Friese paarden zorgen, geweldig! Maar toch vond ik het moeilijk om te kiezen tussen opleidingen. Werd het iets met dieren of reizen?? Gelukkig heb ik voor werken met dieren gekozen en is reizen een grote hobby geworden!

  Sinds december 2007 werk ik met heel veel plezier als paraveterinair bij Dierenkliniek Deventer, na hiervoor de opleiding te hebben gevolgd bij het Groenhorst College te Barneveld. Binnen de kliniek kunt u mij overal treffen en af en toe ook op onze andere locaties. Mijn speciale interesse gaat uit naar het trimmen van katten zonder narcose en het begeleiden van baasjes met hun huisdieren in ons gewichtscontroleprogramma.

  Ik ben getrouwd en woon samen met mijn man, kat en 2 konijnen.
  In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met sporten, toneel spelen, lezen en reizen

 • Manon Veen

 • Regina Schoot Uiterkamp

 • Angela Veldhuis

 • Anieke Huurnink

  Anieke Huurnink

  Mijn naam is Anieke Huurnink,
  In 2010 heb ik mijn diploma dierverzorging behaald, daarna heb ik 2 jaar gewerkt als administratief medewerkster. In 2013/2014 heb ik in 1 jaar mijn diploma tot paraveterinair behaald aan het Groenhorst College in Barneveld.
  Voor mijn werk ben ik verhuisd van Dronten naar Twello en dat bevalt me goed! In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om te paardrijden en te wandelen met mijn Labrador Quinto. Daarnaast gezellig afspreken met vrienden/vriendinnen.