Het team - gezelschapsdieren

Voor de gezelschapsdieren bestaat ons dierenartsen team uit Henk Pott, Enne Kwant, Floor Bonestroo, Barbara Verfuurden, Astrid Rijckaert, Sabine Peters, Wietske Scholten, Anne-Marie Reinders en Jenny Buijtels.
Anne-marie Reinders is gespecialiseerd in echografie.

Klik op de pasfoto voor een korte biografie van de dierenarts. (te herkennen aan het plaatje "bio")

 • Henk Pott

  Henk Pott

  Ik wilde als kind al dierenarts worden. Thuis hadden we altijd jachthonden waar we veel mee trainden. Ik heb de eerste jaren diergeneeskunde in Antwerpen gestudeerd, deze studie heb ik in Utrecht vervolgd. In 1989 ben ik afgestudeerd en ben ik in de Dierenkliniek Deventer gaan werken. Dierenkliniek Deventer is later Sterkliniek Dierenartsen Deventer geworden. Hierna is ook Sterkliniek Apeldoorn erbij gekomen.

  Naast dieren is sport een grote hobby; tot mijn 30e jaar heb ik wedstrijdjudo gedaan. De judosport volg ik nog steeds. Hierna heb ik veel plezier aan hardlopen, hockey en fitness beleefd. Ik ben getrouwd met Janet en wij hebben 2 dochters. Om ons huis hebben wij veel dieren. Bart de stoere en trouwe Cane Corso, Nelis de kat met 3 poten, Rooie de kat die als kitten om onderdak kwam bedelen, 2 dameskonijnen die erg goed met elkaar omgaan, Muffin de oude maar vitale Welsh pony en Gio (KWPN) waar Jikke met springen prijzen mee wint. De ganzen hebben inmiddels een “familie” en bivakkeren om het huis. Kippen worden door de dieren gedoogd. De ganzen waarschuwen Bart en Bart waarschuwt de ganzen bij onraad zodat onze “dierentuin” op peil blijft.

  Onze kliniek heeft dierenartsen werkzaam in de gezelschapsdieren en in de landbouwhuisdieren. Zelf ben ik werkzaam als dierenarts in de gezelschapsdieren. Dermatologie en wondgenezing hebben mijn interesse en hier volg ik zo veel mogelijk nascholing in. Vooral de allergieën (voedselovergevoeligheid en atopie) die in deze richting veel voorkomen en de mogelijke therapieën zijn bijzonder interessant.

 • Enne Kwant

  Enne Kwant

  Mijn naam is Enne Kwant. Al snel wist ik dat ik dierenarts wilde worden. Na mijn VWO in Bussum ben ik gaan studeren aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. In 1995 ben ik afgestudeerd waarna ik 1,5 jaar heb gewerkt in een grote praktijk in Hellendoorn. In 1997 ben ik in Deventer komen werken als gezelschapsdieren dierenarts. Ik doe mijn werk met veel plezier, waarbij ik de combinatie van werken met dieren en contact met mensen dagelijks als uniek en verrijkend ervaar. Binnen onze praktijk heb ik mij toegelegd op de internistische patiënten en heb ik een specifieke interesse in de hartpatiënten. Binnen de Sterkliniek organisatie ben ik druk met mijn taak als kwaliteitscoördinator.

  Ik ben getrouwd met Mieke en samen hebben we twee dochters, Lynn en Rosalie. Met z’n vieren zorgen we voor Jannes een Britse Korthaar (ex) kater en Willem een jonge nogal eigenwijze ruwhaar Teckel.

 • Floor Bonestroo

  Floor Bonestroo

  Mijn naam is Floor Bonestroo, ik ben opgegroeid in Zuid-Limburg en als dochter van twee dierenartsen ben ik altijd omringd geweest met dieren. Na mijn afstuderen eind 2012 ben ik vol enthousiasme begonnen bij Sterkliniek dierenartsen Deventer.

  Binnen de kliniek ben ik mij door middel van cursussen steeds meer gaan toeleggen op de chirurgie en orthopedie. Momenteel werk enkele dagen per week in een kliniek die zich heeft toegelegd op de orthopedie en ben ik iedere week ook nog 1 dag aanwezig in Deventer.

 • Barbara Verfuurden

  Barbara Verfuurden

  Mijn naam is Barbara Verfuurden. Ondanks dat ik niet met huisdieren ben opgegroeid, wilde ik toch vanaf jonge leeftijd dierenarts worden. Na mijn VWO ben ik in één keer ingeloot bij de faculteit diergeneeskunde in Utrecht en in 2011 ben ik afgestudeerd. Ik ben begonnen met werken in een kleine praktijk, eerst in Arnhem en daarna in Enschede. Nu heb ik de overstap gemaakt naar Sterkliniek dierenartsen Deventer. Een grotere praktijk, wat weer nieuwe uitdagingen geeft, welke ik met veel enthousiasme en plezier aan ga.
  Momenteel woon ik in Deventer en heb een kat genaamd Albert, een eigenzinnige kat met een grote gebruiksaanwijzing. Ik zie u graag op onze locatie in Colmschate of op de Zandweerd.

 • Astrid Rijckaert

  Astrid Rijckaert

  Mijn naam is Astrid Rijckaert, geboren en getogen in het mooie Zeeuws-Vlaanderen. Na de studie diergeneeskunde in Utrecht te hebben afgerond, heb ik een aantal jaar in Drenthe gewerkt, waarbij ik onder andere veel chirurgische ervaring heb opgedaan. Sinds mei 2016 werk ik bij dit fantastische team van Sterkliniek Deventer en Apeldoorn, waar ik het enorm naar mijn zin heb.

  Binnen de praktijk leg ik me meer toe op de chirurgie en volg hierin ook veel nascholingen. Verder heb ik een speciale interesse in konijnen en knaagdieren en wil ook voor deze groep goede zorg bieden.

  Op dit moment woon ik samen met mijn twee lieve, zeer net opgevoede, maar af en toe koppige konijnen Chef en Suus.
  Tot ziens in de praktijk!

 • Sabine Peters

  Sabine Peters

  Als klein kind was ik reeds gefascineerd met de natuur, biologie en dieren. Ik wist vanaf mijn tienerjaren al dat ik heel graag dierenarts wilde worden. Na mijn VWO in Oegstgeest ben ik gaan studeren aan de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Tijdens mijn studie heb ik mijn passie voor diergeneeskunde en reizen gecombineerd, en heb ik stages gelopen in Italië, Griekenland en een zomer in Florida. Na een mooie studententijd, met daarin een bestuursjaar, ben ik in december 2016 afgestudeerd. Sinds januari 2017 ben ik met veel plezier werkzaam bij Sterkliniek Dierenartsen Deventer, een praktijk met uitgebreide mogelijkheden en een enthousiast en professioneel team. Het werk als dierenarts is uitdagend, veelzijdig en vaak ook ontroerend. Niets is mooiers dan elke dag dieren samen met hun eigenaren weer blij naar huis te zien gaan!
  Sinds de zomer van 2017 woon ik met veel plezier in Deventer.

 • Wietske Scholten

  Wietske Scholten

  Mijn naam is Wietske Scholten en ik ben met heel veel plezier dierenarts bij de Sterkliniek in Deventer. Als kind droomde ik er niet gelijk van om dierenarts te worden, maar in het laatste jaar van mijn middelbare school werd ik toch overtuigd om aan de studie te beginnen. Hier heb ik zeker geen spijt van gehad! Elke patiënt is uniek en het denkproces om een bepaalde aandoening aan het licht te brengen maakt het beroep iedere dag uitdagend. Mijn interesses liggen vooral bij de oogheelkunde en chirurgie, maar ook andere vakgebieden (zoals echografie) trekken mijn aandacht.
  In mijn vrije tijd ben ik op het hockeyveld te vinden, houd ik mij bezig met fotografie en ga ik graag op reis om nieuwe culturen te ontdekken.
  U bent dan ook altijd welkom voor zowel preventieve als curatieve zorg van uw huisdier!

 • Anne-Marie Reinders

  Anne-Marie Reinders

  Anne-Marie is dierenarts en ze heeft zich gespecialiseerd in echografie. Zij maakt al meer dan 15 jaar echo’s van honden, katten en konijnen en behoort tot het vaste deskundige panel van Esaote. Haar hond Lientje, een enthousiaste Viszla, gaat vaak gezellig mee met Anne-Marie!

 • Jenny Buijtels

  Jenny Buijtels

  Mijn naam is Jenny Buijtels. Ik ben in 2001 afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit van Gent te België. Tijdens mij studie wist ik al dat ik me verder wilde specialiseren. Geen gemakkelijk weg, maar ik heb het wel gedaan. Aan de Universiteit van Utrecht heb ik de 4-jarige specialistenopleiding tot internist gevolgd. Deze opleiding heb ik afgesloten door met succes de zware Europese specialistenexamens te doorstaan. Sinds 2006 ben ik dan ook Europees erkend internist voor gezelschapsdieren (= Dipl. ECVIM-CA).

  Ik heb tot 2017 met veel plezier bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren gewerkt waar ik een ruim vijftienjarige ervaring heb opgebouwd met internistische patiënten, die door collega dierenartsen werden verwezen. Tijdens mijn werk in Utrecht heb ik ook een proefschrift geschreven over hormonale problemen bij teven, wat ik in 2011 met succes heb verdedigd. Binnen de interne geneeskunde heeft de urologie (blaasproblemen), nefrologie (nierproblemen), endocrinologie (hormoonaandoeningen), hematologie (bloedaandoeningen, infectieziekten en immuun problemen) en maag/lever/darm mijn bijzondere interesse.

  Naast dierenarts-specialist ben ik ook moeder van 3 kinderen en ben getrouwd met ook een dierenarts. De afgelopen jaren ben ik regelmatig te zien geweest in het programma “Tijd voor Max” als deskundige en schrijf ik blogs en nieuwsitems op www.dierenartsjenny.nl en de gelijknamige facebookpagina.
  Ik werk enkel op verwijzing van een collega dierenarts. Op dinsdag en vrijdag doe ik dat samen met Anne Marie Reinders (dierenarts-echograaf) bij Sterkliniek Dierenartsen Deventer en op maandag en donderdag ben ik bij De Tweede Lijn in Wilhelminaoord.

Team paraveterinairen & administratie

Voor een goede zorg zijn de paraveterinairen (dierenartsassistenten) van minstens even groot belang. Petra Stomps, Joke Stevens, Ilse van Galen, Marieke Jansen, Karin Kalse, Aukje van Dam, Moniek Schreurs, Manon Veen, Famke Hoevink-Garritsen, Anieke Huurnink, Kathalijne Visser, Regina Schoot Uiterkamp, Rieneke Brinkman, en Larissa Jansen treft u als paraveterinair bij Sterkliniek dierenartsen Deventer. De administratieve afdeling wordt gevormd door Willy Tuitert en Karin Brands.

 • Willy Tuitert

  Willy Tuitert

  Mijn naam is Willy Tuitert. Na mijn opleiding ben ik ruim 5 jaar werkzaam geweest in een tandartspraktijk, waarna ik een switch heb gemaakt naar de veterinaire zorg, de veelzijdigheid van dit werk gaf de doorslag.

  In 1987 ben ik begonnen als dierenartsassistente in Holten, vanaf 2005 bij Sterkliniek dierenartsen Deventer.

  Sinds een aantal jaren ben ik niet meer ‘’zichtbaar’’ aanwezig, maar achter de schermen, op de 1e verdieping, de administratieve afdeling.

  Daarnaast is het secretariaat Kwaliteitszaken Sterkliniek Dierenartsen een onderdeel van mijn werk, door de contacten met andere Sterklinieken uit heel Nederland een afwisselende en boeiende taak!

  Ik ben getrouwd met Gerard, woon in Holten, heb een zoon en een dochter. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan boetseren en bloemschikken.

 • Karin Brands

  Karin Brands

  Mijn naam is Karin Brands en doe administratief werk en zit in het bestelteam van Sterkliniek dierenartsen Deventer.

 • Karin Kalse-van Heusden

  Karin Kalse-van Heusden

  Mijn naam is Karin Kalse-van Heusden en ik ben werkzaam als dierenartsassistente bij Sterkliniek dierenartsen Deventer. U zult mij veelal treffen bij de balie of ik sta u telefonisch te woord.

 • Kathalijne Visser

  Kathalijne Visser

  Mijn naam is Kathalijne Visser en ik werk sinds 2005 met veel plezier bij deze praktijk. Samen met mijn gezin en onze hond, katten, konijnen en kippen woon ik op een verbouwde boerderij in Lettele.
  Mijn werkuren breng ik voornamelijk door aan de telefoon en balie in Colmschate.

  Vroeger droomde ik van werken met dieren en veel contact met mensen hebben. Dus ik zit nu helemaal goed!
  Mijn hobby’s zijn naast paardrijden, tuinieren en lezen natuurlijk voor alle beestjes zorgen en leuke dingen doen met mijn gezin. Omdat we buitenaf wonen is dit goed te realiseren en daar geniet ik elke dag van.

 • Rieneke Brinkman

  Rieneke Brinkman

  Mijn naam is Rieneke Brinkman. Van jongs af aan ben ik gek op dieren. Bij mijn ouders hebben we altijd koeien, schapen en een pony gehad. Eerst heb ik iets totaal anders gedaan, maar werk sinds een aantal jaar met veel plezier bij de Sterkliniek. Binnen de praktijk ben ik voor veel ondersteunende taken verantwoordelijk. U kunt mij dus op verschillende plekken in de kliniek tegenkomen.
  Ik woon in Deventer, samen met mijn vriend Koen, hond Nikki en een koppeltje kippen. Mijn hobby´s zijn paardrijden, met Nikki wandelen en ben ik graag in de tuin bezig.

 • Ilse van Galen

  Ilse van Galen

  Mijn naam is Ilse van Galen
  Als klein meisje was ik al stapelgek met dieren. Toch twijfelde ik nog welke opleiding ik moest gaan doen…
  Iets met mensen of toch wat met dieren?
  Sinds december 2006 heb ik de perfecte combinatie gevonden door als paraveterinair te werken bij Dierenkliniek Deventer. Daar ben ik op meerdere plekken werkzaam. U kunt mij overal treffen op de praktijk; aan de telefoon en balie, maar ook achter bij de dieren in de opname of in de OK.

  Ik kom oorspronkelijk uit het mooie kleine dorpje Hall, maar woon nu samen met mijn vriend in Zutphen. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen/fietsen met mijn hondje Indy, hardlopen, lezen of gezellig een dagje uit.

 • Moniek Schreurs

  Moniek Schreurs

  Mijn naam is Moniek Schreurs.
  Ik ben opgegroeid op een boerderij in Markelo tussen de koeien, varkens, honden, paarden, katten en konijnen. Na mijn 4 jarige opleiding veehouderij en management heb ik de verkorte opleiding tot paraveterinair gevolgd. Aansluitend ben ik gaan werken bij een dierenarts in Hengelo. Na een korte uitstap van een jaar waarin ik mijn PABO propedeuse heb behaald begon het weer te kriebelen. Ik miste mijn oude vak. En alsof het zo moest zijn zag ik een vacature bij Sterkliniek dierenartsen Deventer, waar ik op reageerde en ben aangenomen.

  Met veel plezier werk ik in een enthousiast kritisch en bekwaam team, waar de beste zorg voor uw huisdier centraal staat. U kunt mij vinden achter de balie, aan de telefoon, in de opname, o.k. en meestal op de locatie in Colmschate.

 • Aukje van Zeijst-van Dam

  Aukje van Zeijst-van Dam

  Mijn naam is Aukje van Dam.
  Ik ben opgegroeid in het buitengebied van Voorst. Thuis hadden wij altijd veel beesten en ik was ook vaak te vinden op de boerderij van de buren. De liefde voor dieren is mij dan ook met de paplepel ingegoten. Ik woon samen met mijn partner 2 kinderen en 3 katten in de mooie Hanzestad Zutphen.
  In 2000 heb ik mijn studie paraveterinair aan het Groenhorst College in Barneveld afgerond, waarna ik 8 jaar lang in het oosten van het land heb gewerkt. Sinds begin 2009 ben ik werkzaam bij Sterkliniek dierenartsen Deventer, u zult mij in de kliniek veelal vinden aan de telefoon en achter de balie.

 • Joke Stevens

  Joke Stevens

  Mijn naam is Joke Stevens. Opgegroeid tussen allerlei beesten op de boerderij, was de vraag wat ik later wilde worden, al snel duidelijk: 'iets met dieren'. Na eerst totaal iets anders te hebben gedaan, kwam ik via Dierenartsen praktijk Holten, terecht bij Dierenkliniek Deventer. Hier werk ik, met veel plezier op allerlei werk plekken, en ook op onze locatie op de Zandweerd. Deze afwisseling spreekt me erg aan. Ook het contact met zowel mens als dier, vind ik erg boeiend aan dit beroep.

  Op dit moment woon ik in Markelo, samen met Erik onze 3 dochters: Liza, Sanne en Esmee. Hond Buddy, kat Elmo, enkele geiten en kippen en natuurlijk niet te vergeten hamster Speedy. Mijn hobby’s zijn: hardlopen, schaatsen, lezen en wandelen.

 • Petra Stomps

  Petra Stomps

  Sinds 1991 ben ik werkzaam als paraveterinair. En zoals alle collega's vind ik dieren leuk. Zelf verschillende dieren gehad: kippen, konijnen, cavia's, hamsters, honden, verzorgpony's en paarden. Nu ben ik in het bezit van een kat.
  Na een opleiding veehouderij, heb ik uiteindelijk toch gekozen voor dierverzorging. Tijdens deze opleiding maak je kennis met allerlei taken van beroepen in de dierverzorging. Zo heb ik stage gelopen bij een dierenpension, dierentuin, schapenverloskunde stage, melkveehouderij, varkenshouderij, dierenspeciaalzaak, kinderboerderij, manege en een dierenkliniek.

  In een dierenkliniek werken was en is mijn droom. Dit is een geweldig mooie baan. Je werkt met mensen en dieren. De werkzaamheden zijn zeer wisselend; maken van röntgenfoto's, telefoon beantwoorden, helpen in de operatiekamer, laboratoriumwerkzaamheden, bestellingen uitpakken, opname dieren verzorgen, gebitsreinigingen uitvoeren, begeleiden van stagiaires, etc. Naast deze afwisseling is het een beroep waarbij je nooit uitgeleerd bent. Kortom ... na ruim 25 jaar nog steeds een uitdagende baan met een hartstikke leuk en goed team collega's.

 • Marieke Jansen

  Marieke Jansen

  Mijn naam is Marieke Jansen.
  Ik heb de vier jarige opleiding tot Paraveterinair gevolgd in Barneveld. Na wat ervaring te hebben opgedaan bij andere praktijken, ben ik in 2008 bij Dierenkliniek Deventer komen werken. Ik heb als kind jarenlang op de boerderij gewoond en was altijd tussen de beesten te vinden. Mijn liefde voor dieren is altijd gebleven en ben ook blij dat ik er mijn werk van heb kunnen maken. Ik woon nu samen met mijn vriend, 2 katten, wat vogels en vissen in het dorpje Vorden en ben op mijn vrije dagen te vinden bij mijn ouders tussen de schapen! Naast mijn werk zijn mijn hobby´s paardrijden, wandelen en helpen op de boerderij.

  De combinatie van werken met mensen en dieren maakt het werk bij de dierenkliniek erg leuk en afwisselend. In de kliniek zult u mij op verschillende plekken vinden. Ik sta zowel achter in de o.k. of opname, als achter de balie of telefoon. Ook zorg ik met 2 andere collega´s voor de apotheekbeheer van de praktijk.

 • Famke Hoevink-Garritsen

  Famke Hoevink-Garritsen

  Mijn naam is Famke Hoevink-Garritsen.
  Het is er met de paplepel ingegoten. Toen ik klein was hielp ik mijn vader altijd met zijn pluimvee en konijnen. Thuis hadden we een hond en een kat die bij elkaar in de mand lagen. Paardrijden was mijn passie, samen met mijn zus voor Friese paarden zorgen, geweldig! Maar toch vond ik het moeilijk om te kiezen tussen opleidingen. Werd het iets met dieren of reizen? Gelukkig heb ik voor werken met dieren gekozen en is reizen een grote hobby geworden!

  Sinds december 2007 werk ik met heel veel plezier als paraveterinair bij Sterkliniek dierenartsen Deventer, na hiervoor de opleiding te hebben gevolgd bij het Groenhorst College te Barneveld. Binnen de kliniek kunt u mij overal treffen en af en toe ook op onze andere locaties.

  Mijn speciale interesse gaat uit naar het trimmen van katten zonder narcose en dit doe ik met zeer veel plezier op de kliniek in Colmschate. Evenals het begeleiden van baasjes met hun huisdieren in ons gewichtscontroleprogramma.

  Ik ben getrouwd en woon samen met mijn man, twee dochters en onze kat en 2 konijnen.

  In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn familie en vrienden. Verder vindt ik het leuk om ons huis in te richten, wielrennen, zwemmen, toneel spelen, lezen en reizen.

 • Manon Veen

  Manon Veen

  Mijn naam is Manon Sligman Veen Ik ben opgegroeid in het buitengebied van Westerbork. Thuis hadden wij altijd veel beesten. De liefde voor dieren is mij dan ook met de paplepel ingegoten. Ik woon samen met mijn partner 3 kinderen, hond, katten, konijn, kippen en koeien in buitengebied van Markelo.

  In 2001 heb ik mijn studie dier- en zorg en onderneming aan het AOC in Emmen afgerond. Tevens heb ik toen mijn diploma paraveterinair behaald. Waarna ik in verschillende praktijk in het Noorden heb gewerkt. Sinds begin 2010 ben ik werkzaam bij Sterkliniek dierenartsen Deventer, u zult mij in de kliniek veelal vinden in de opname en o.k.

 • Regina Schoot Uiterkamp

  Regina Schoot Uiterkamp

  Mijn Naam is Regina Schoot Uiterkamp Ik ben opgegroeid op de boerderij, die liefde voor dieren is er met de paplepel ingegoten. Het was dan ook geen moeilijke vraag als mensen vroegen wat ik wilde worden: iets met dieren! In 2013 heb ik mijn studie paraveterinair afgerond, sindsdien ben ik werkzaam bij Sterkliniek dierenartsen Deventer. U kunt mij op alle werkplekken tegenkomen. Ook sta ik af en toe op de vestiging de Zandweerd.
  In mijn vrije tijd maak ik graag een wandeling met mijn Rottweiler Marsha. Ook ben ik graag bezig met sporten en reizen.

 • Anieke Huurnink

  Anieke Huurnink

  Mijn naam is Anieke Huurnink, In 2010 heb ik mijn diploma dierverzorging behaald, daarna heb ik 2 jaar gewerkt als administratief medewerkster. In 2013/2014 heb ik in 1 jaar mijn diploma tot paraveterinair behaald aan het Groenhorst College in Barneveld. Direct na het behalen van mijn diploma kon ik aan de slag bij Sterkliniek dierenartsen Deventer. Wat natuurlijk een enorme kans was! Ondertussen draai ik alweer een aantal jaren mee en heb ik het enorm naar mijn zin. U zult mij treffen zowel achter de balie als in de opname en in de operatiekamer. Kortom een veelzijdige baan, die nooit verveelt! U kunt mij tegen komen op de Zandweerd en in Colmschate. In mijn vrije tijd rijd ik paard, vind ik het heerlijk om te wandelen en speel ik piano.

 • Larissa Jansen

  Larissa Jansen

  Mijn naam is Larissa Jansen.
  In 2016 heb ik mijn opleiding 'Paraveterinair' op het Groenhorst College in Barneveld afgerond. Na het behalen van mijn diploma kon ik direct beginnen bij Sterkliniek Dierenartsen Deventer. Het werken met mensen en dieren vind ik erg leuk en afwisselend. Geen één dag is hetzelfde! In mijn vrije tijd sport ik graag of rijd ik paard. Daarnaast vind ik het leuk om te reizen, muziek te luisteren of een gezellig dagje uit te gaan. Thuis zorg ik voor mijn lieve Siamees Milo.