Optimale zorg

Onze dierenkliniek biedt de best mogelijke zorg voor uw huisdier. Er is vrijwel geen behandeling die niet bij ons kan worden uitgevoerd. Alles op hetzelfde adres, van diagnose en opname tot pijnbestrijding en controle.

Operaties

Bij Dierenkliniek Deventer is ruime kennis en ervaring aanwezig voor het uitvoeren van zowel operaties aan de 'weke delen' (bijvoorbeeld hoofd, hals, buikholte) als voor de meeste orthopedische operaties. Deze laatste betreffen bijvoorbeeld botbreuken, gescheurde kruisbanden, en elleboogoperaties (lpc- en lpa-operaties).

Operatie mogelijkheden dierenarts Deventer

Voor de meer gespecialiseerde operaties beschikken we over uitstekende contacten met chirurgie specialisten. Uw huisdier kan dus altijd worden geholpen indien daar intern of extern mogelijkheden voor zijn.

In principe worden alle operaties 's ochtends uitgevoerd. Hierdoor hebben we gedurende de rest van de dag de mogelijkheid het herstel van uw dier onder toezicht en controle te houden.

Onze operatiekamer is modern ingericht. Bovendien maken we gebruik van de modernste anesthesiemiddelen en een grondige bewaking tijdens de narcose.

Tenslotte: pijnstilling, ook na de operatie tijdens de herstelperiode, vinden we van groot belang. Hieraan wordt dan ook veel aandacht besteed.

Diagnostische mogelijkheden

Dierenkliniek Deventer beschikt over ruime diagnostische mogelijkheden. Enkele hiervan worden hier kort toegelicht:

Laboratoriumonderzoek

Voor nader onderzoek van bloed, urine, ontlasting en ander monstermateriaal beschikt onze kliniek over een modern laboratorium. Hierdoor kunnen wij snel een goede diagnose stellen. FIV, FeLV en Parvo virus bepalingen kunnen wij in huis uitvoeren

Voor het uitvoeren van specifieke bepalingen die wij niet zelf kunnen uitvoeren, beschikken wij over uitstekende contacten met de beste laboratoria in Europa. Ook werken we samen met gespecialiseerde pathologen, waardoor we van tumoren of weefselmonsters exact kunnen laten bepalen wat de diagnose is.

Röntgenonderzoek

Rontgenonderzoek Dierenkliniek Deventer

Het maken van röntgenfoto's is vooral voor nader onderzoek van botten, gewrichten, borst en buikholte zeer waardevol. De röntgenopnames worden direct automatisch ontwikkeld. De uitslag kan dus zo nodig meteen met de eigenaar besproken worden.

Ook voor de officiële heup- en elleboogfoto's (HD en ED) voor honden kunt u terecht bij Dierenkliniek Deventer.

Echo-onderzoek

Met name voor drachtdiagnostiek en blaasproblemen maken we veelvuldig gebruik van onze echo-apparatuur. Voor de ingewikkelde echo-diagnostiek werken we nauw samen met drs. Anne Marie Reinders. Deze dierenarts is gespecialiseerd in echografie. Zij is op vaste dagen bij ons aanwezig. Hart-echografie op hoog kwalitatief niveau behoort daardoor binnen onze kliniek tot de mogelijkheden.

Electro-cardiogram (ECG)

Een ECG is een registratie van de hartactiviteit. Met name bij onregelmatigheden van de hartslag is een ECG onmisbaar.

Bij hartproblemen kan een ECG de mogelijke oorzaken hiervan verhelderen.

Bloeddrukmeting

Een te hoge bloeddruk komt regelmatig voor bij katten. De meest voorkomende oorzaken van verhoogde bloeddruk bij de kat zijn een schildklierafwijking of een nierprobleem.

De diagnose hiervoor is accuraat te stellen met behulp van het in onze kliniek aanwezige Dopplerapparaat.